Ergotherapie 27 oktober 2016

Verslag van de bijeenkomst van het Parkisoncafe Zeeland d.d. 27 oktober 2016

Ergotherapie

Mariella Bolders en Sandy van de Ketterij kwamen vertellen wat een ergotherapeut voor U kan betekenen. Omdat alle aanwezigen al een heel leven achter de rug hebben is dat voor iedereen wat anders. Tijdens een een kennismakingsgesprek bepalen ergotherapeut en klant samen waar zij aan willen gaan werken. Samen proberen zij uit te vinden wat nog wel mogelijk is. Hoe het dagelijks leven voor iedereen gemakkelijker en leuker kan worden. Met betrekkelijk eenvoudige aanpassingen in en rond het huis kunnen de meeste klanten zichzelf en de mantelzorger ontlasten omdat zij dan nog heel veel  zelf kunnen. Soms is het  mogelijk hobby’s waar men vroeger veel plezier aan beleefde, weer op te pakken met eenvoudige hulpmiddelen. Lukt dat echt niet meer? Denk dan samen na over een fijne nieuwe hobby! Het is handig om een ergotherapeut mee te laten denken. Hij/zij weet  uit ervaring wat werkt en waar je beter niet aan kunt beginnen.

Een ergotherapeut kan helpen met het aanvragen van allerlei hulpmiddelen. Vaak is de weg naar een hulpverleningsinstantie lang en ingewikkeld. Bijna alle mensen zijn in het begin een leek op dit gebied. Een ergotherapeut kan iedereen terzijde staan en veel frustraties voorkomen. Hij of zij weet wat men zelf moet betalen en wat voor vergoeding in aanmerking komt. Kan een bepaald artikel via Marktplaats besteld worden?

Het is moeilijk te verteren dat er de laatste tijd steeds minder vergoed wordt. Bezuinigingen? Op de lange duur vaak niet! Bovendien : elke gemeente heeft op dit gebied een ander beleid.  Heel verwarrend.

Het is onmogelijk compleet aan te geven wat een ergotherapeut voor U kan betekenen. Een eerste gesprek loont echter vrijwel altijd de moeite. Mariella Bolders en Sandy van de Ketterij (Buitenrust/ Middelburg) en al hun collega’s denken graag met U mee. Bovendien helpen U graag op weg in het oerwoud van voorzieningen!

Na afloop van de presentatie ontstond er een levendige discussie tussen de aanwezigen over ervaringen met de diverse hulpmiddelen.

Volgende keer: 24 november 2016: een heel ander onderwerp.

Sinterklaas komt op bezoek. Leunend op zijn staf en al zijn gebreken verborgen onder een  wijde rode mantel komt hij naar ons toe. Hij heeft maar 1 probleem. In verband met de bezuinigingen heeft hij geen geld voor cadeautjes. Zou iedere gast een mooi verpakt presentje van ten hoogste 5 Euro mee kunnen nemen?

NIET VERGETEN!

Niels Lauer (Tel. 0118611987) – welbekend van de klaproos-schilderijtjes  die hij gratis maakt voor al onze gasten- exposeert vanaf 5 november in

Verpleeghuis Weijevliet. Weijevlietplein 5 in Vlissingen. (Westerzicht)

KOM KIJKEN!

(Mariette Harsveldt, notuliste)

Verslagen bijeenkomsten

Comments are closed.